Friendly Fire

Friendly Fire

Az elpusztíthatatlan Gyurcsány

2019. június 05. - Friendly Fire

Az elpusztíthatatlan Gyurcsány

 

Gyurcsány Ferenc politikai karrierje halhatatlan, de miért?

 

Ezen a héten azt vesszük górcső alá három szemszögből, hogy az ex-miniszterelnök hogyan maradt életben a hazai politikában, és lett újra a legnépszerűbb ellenzéki erő vezetője, miközben a többi pártnál valósággal hullottak a fejek az elmúlt kilenc évben.

 

Dunning-Kruger: What is dead may never die.

„Ami halott nem halhat meg többé, de felkél, keményebben és erősebben.” A Trónok harca univerzum Vas-szigeteki harcosainak mottója. Valamint Gyurcsány Ferenc 16%-ának magyarázata.


2006-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége haldokolni kezdett. Az elmúlás igen hosszadalmas, fájdalommal teli és helyenként igen kínos aktussá korcsosult. 2009-ben végül a beteg megadta magát, és néhány kapálózó próbálkozás után az utolsó sóhaj is elhagyta a száját: „Nem, nem és nem. A nyugdíjakat nem. Nem, nem, soha!”
Gyurcsány Ferenc politikai karrierje meghalt. Hogy aztán újra felkéljen. Keményebben. És erősebben.

 

Mielőtt megnézzük hol tart most az ex-miniszterelnök, ugorjunk vissza néhány évet az időben, és nézzük meg hol tartott akkor a Gyurcsány sztori. Gyurcsány Ferenc 2004 és 2006 között hatalma és élete csúcsán volt. Hosszú és kitartó munka után, vérrel és verejtékkel sikerült megbuktatnia a miniszterelnökét, és beülni a helyére. Szűk 2 évvel később a választók által is legitimálva lett, és Orbánt felülmúlva további 4 évet szerzett magának abból, amit a politikusok még a kokainnál is jobban szeretnek: hatalomból. A kérdés, amit akkoriban a Fidesz nem tudott megfejteni a következő: mi volt Fletó titka?
Szeretek úgy gondolni a politikai versenyre, mint különböző történetek versenyére. Történetek, amiket a politikusok hazudnak  mesélnek nekünk a világról, és saját magukról. Történet a 3 gyermekes, templomba járó, keményen dolgozó férfiról, aki nagyon szeretne képviselő lenni. Történet egy európai országok közötti, teljes integrációs folyamatról, ami majd európai nyugdíjakkal jár Kati néninek a 13. kerületben, valamint a visszavonult alkoholista András bácsinak Bivalybasznádon. Vagy éppen egy történet egy erőszakos, pusztító embertömegről, akik lángokban akarják látni a világot. És történet az egyetlen dologról, ami őket megállíthatja: egy Magyarország méretű, nagyjából közepes lófasznyi kerítés.


A történet, amit Gyurcsány Ferenc 2006 környékén magáról mesélt, egy férfiről szólt. Egy férfi, aki remek szónok, karizmatikus vezető, és a legalkalmasabb hogy Magyarországot integrálja Európába. És ami a legfontosabb: ez a férfi nem Orbán Viktor. 2006-ban ez a sztori elég volt a győzelemhez.

 

Aztán jött Őszöd. És ennyit kell írnom, nem kell tovább magyaráznom. Te is pontosan tudod mi történt, kedves olvasó. A lényeg, hogy az a Gyurcsány sztori ami a választásokon még tarolt, már nem volt elég erős. Ideje volt újrapoziciálni a Nemzet színészét. ( https://www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg)

Ekkor született meg az Igazmondó Politikus legendája. A Párt (nem a mostani A Párt, hanem az előző A Párt) úgy próbálta menteni a menthetetlent, hogy elkezdték mesélni a következő sztorit: a mostani miniszterelnök végre kimondja azt, amire mindannyian gondolunk, és a lelkünk mélyén mindannyian tudunk: ezek a kurva politikusok nem is értünk dolgoznak, hanem magukért. De most majd a Gyurcsány megmutatja! Végre valaki, aki szembeszáll velük. Valaki, aki leszámol a böszmeségekkel! Valaki, aki kimondja az igazat, és nyílt lapokkal játszik. Persze kicsit hitelesebb lett volna ez a történet, ha nem egy színfalak mögött zajló, zártkörű összejövetelen próbálja titokban megtartani a beszédet. Mindenesetre a sztori bevált, Gyurcsány Ferencet nem koncolták fel az emberek. Sőt, nem is kellett azonnal lemondania. (Hamarosan érkezik a 7 kötetes könyvsorozatunk arról, miért lett volna jobb mindenkinek, ha azonnal lemond. Tényleg mindenkinek jobb lett volna: Orbánnak aki hamarabb jut hatalomhoz, az MSZP-nek mert talán még ma is létező párt lenne, az országnak mert azt hinnék az emberek vannak következmények, és Gyurcsány Ferencnek mert napjainkban megint ő lenne a miniszterelnök.) A kormányzás folytatódott, habár bonyolította a helyzetet némi illegális rendőri tevékenység, egy-két kilőtt szem, valamint pár összevert nagymama. De kérdem én, melyik kormányzás zökkenőmentes?

És akkor jött a válság. És ezzel egy váratlan esély Gyurcsánynak. Milyen miniszterelnök az, aki örül egy gazdasági válságnak?


Olyan, akinek az országában épp politikai válság van. Gyurcsány Ferenc új sztorija az volt, hogy ő menti majd meg az országot. A Férfi, aki megvédi az embereket a válságtól. A Férfi, aki erőnek erejével és vasakarattal kormányozza a Nemzet hajóját a válság viharos tengerén. A Férfi, aki hátával tartja az Ország plafonját, miközben a világ összeomlik körülötte. Gyurcsány Ferenc mindent egy lapra feltéve beleállt a válság kezelésébe, mert ez volt az egyetlen esélye, hogy visszanyerje a legitimációját. Kit érdekel, hogy végighazudott másfél-két évet, ha cserébe megmenti a magyarok munkahelyeit? Ki meri számonkérni rajta a költségvetés meghamisítását, ha cserébe megvédi a családok otthonait a bankoktól? Ki meri a szemére vetni azt a néhány kilőtt szemet, ha sikerül megóvnia a nyugdíjakat? Gyurcsány Ferenc pontosan tudta, hogyan lehet az emberek szemében ismét ugyanaz a karizmatikus és támogatott vezető, aki egykor volt. Ha sikerül kezelnie a válságot.

Nem sikerült.

 

Gyurcsány Ferenc politikai karrierje 2009-ben meghalt. Hogy aztán újra felkéljen. Keményebben. És erősebben.


2010 után, mikor a kormány valami visszatetszőt csinált, mindig azzal nyugtatták magukat az bizonytalanok, hogy „Még mindig jobb mint Gyurcsány volt”. Vagy „Mert mit akartok??! Hogy visszajöjjön a Gyurcsány?” Orbán vagy Gyurcsány. Erre egyszerűsödött az emberek választási lehetősége.


És ekkor Gyurcsány Ferenc nyomott egy all-int. Visszatért a 2006-os történethez, és elkezdte magáról terjeszteni a régi sztorit: Ő nem Orbán Viktor. Ő minden, ami nem Orbán Viktor. Ismét úgy pozicionálta magát, mint a nagy Nemezis, az egyetlen, akitől Orbán Viktor fél. És következetesen képviselte is ezt. Következetesen támadta a Fideszt. Ezzel mutatva, hogy ő az, aki nem Orbán Viktor. Támadta őket az Uber miatt. Támadta őket az ukrán szavazók miatt. Folyamatosan és következetesen. 2019-ben májusában a szavazók meg kívánták büntetni azokat, akik összejátszanak a NER-rel. A szavazatokat olyannak akarták adni, akikről biztosak lehetnek abban, hogy nem szavaznának meg plakáttörvényeket a Fidesszel karöltve. Akik nem üzemeltetnének a Fidesszel közösen parkolási maffiát. Akiknek Orbánnal nincs alku.

gyurcsany.jpg

 

Gyurcsány Ferenc folyamatos és következetes szembehelyezkedése Orbán Viktorral beérett. 16%-ot kapott, amiért kitartóan állította magáról azt, hogy ő nem Orbán Viktor.

Az egyetlen kérdés, hogy ez a 16% egy halott politikai karrier utolsó megvonaglása, vagy annak a jele hogy a halott újra felkélt. Keményebben. És erősebben.

 

 

B.G. Hunt: Fletó reloaded. Az ember akinek el kellett volna takarodnia 2006-ban, visszavonulnia 2009-ben, és saját pártot egyáltalán nem alakítani 2011-ben mégis maradt, és immár a legtámogatottabb ellenzéki párt élén borzolja a kedélyeket. Gyurcsány beleégett az emberek elméjébe és a nevének puszta említése is a magyarok többségéből heves érzelmeket vált ki, így vagy úgy. A baj viszont az, hogy egyelőre talán ő az egyetlen ellenzéki politikus elég karizmával és retorikai képességgel hogy az állandó tényező legyen a váltakozó pártvezérek közt. De hogy jutottunk el ide?

 

Sok mindent köszönhetünk Ferencnek, például a Fidesz ⅔-ot is. Ha lemond 2006-ban, és előrehozott választást tartanak (erre nem volt azért garancia), akkor Orbán kapja a nyakába a 2008-as Világgazdasági Válságot, és lehet hogy Gyurcsány ma miniszterelnök lenne. Ehelyett kilövetett pár szemet, és görcsösen ragaszkodott a hatalomhoz. Good job! 2009-ben miután lemondott, szépen eltűnhetett volna a süllyesztőben. Lószart, mama! Ehelyett miután Bajnaiék buktak Orbán “fülkeforradalma” ellen, 2011-ben kivált az akkor még egész erős MSZP-ből, és megalapította a Demokratikus Koalíciót olyan frenetikus húzónevekkel mint Vágó Pista bácsi. 2014-ben még maradt választási szövetségben az MSZP-vel, és olyan hatalmas támogatottsággal bíró pártokkal mint a Liberálisok (Fodor is sokáig nagy túlélője volt a politikának, de erről máskor talán), az Együtt, és a Párbeszéd. A választási reform miatt, valamint annak okán hogy ez az összeborulás nem koordinált a konstans 5% körül mozgó LMP-vel, és a Vona-féle Jobbikkal, Orbán megint megkapta a ⅔-ot.

 

Utána már közvetlenül nem indult az MSZP-vel közösen, de kiválásával rengeteg szavazót elvitt és sikeresen csinált egy 20%-körüli potenciális váltópártból egy haldokló szocialista valamit. Persze az hogy az MSZP kicsinálta egyetlen épkézláb politikusát, aki valamennyire ismert is volt és rendelkezett egy pici kiállással (Botka), na az sem segített. Kérdezzünk meg pár embert az utcán hogy ki vezeti a MSZP-t? Nem sokan fogják tudni. Kérdezzük meg ki vezeti a DK-t? Itt több egyértelmű választ kapunk.

 

Most pedig Frank előre tolta Claire Underwoodot, akarom mondani Ferenc előre tolta Dobrev Klárát, mert ugye a nepotizmus errefelé már nemzeti sport. Azzal hogy talán már nem csak vele lehet asszociálni a pártot, beleállt az Európai Egyesült Államok témájába, valamint azzal hogy Facebookos chatbotokkal és egyéb modern eszközökkel belekígyózott a 2006-ra nem is emlékező fiatalok elméjébe, sikeresen elért valamit. Azt, hogy az MSZP jövőjére gyorsabban csapódjon az ajtó mint Kunhalmi Ági lábára, valamint hogy a Fidesz propagandagépezete lazán vegyíthesse a Soros-Migránsozást a Gyurcsányozással, és a Momentumra könnyebben lehessen ráerőltetni az “új SZDSZ” jelzőt ha minimálisan is koordinálnak a DK-val.

 

Egyszerű a képlet. Mint ahogy írtam, az MSZP kicsinálta saját húzóemberét, az LMP-ben nincs már se Schiffer, se Szél, és Hadházy-t is szó szerint kiütötték a pártból. A Jobbikban pedig az újabban rapperkedő Vona helyére a skinhead Roy Sneider-t ültették. Arról hogy Dúróék kiváltak, már ne is beszéljünk. A Momentumban is voltak belharcok, talán ezért sem tudták annyira meglovagolni a Nolimpia kampányt, amennyire szerették volna. Viszont Gyurcsány stabilan maradt, diktálja az irányt, a maga módján kompetens, nincs káosz a DK-ban, és ezt egy erősen korlátolt rétegnyi szavazó ezt értékeli is, miközben Orbánék a markukba röhögnek. Ismét.

 

Leovolpe: Őszintén érdekes egy jelenség Gyurcsány Ferenc személye a magyar politikában. Az elmúlt évek alatt sokakban megkérdőjeleződött a hitelessége. Az őszödi beszédet követően elég egyértelműnek tűnt, hogy végleg eltűnik a magyar politikai életből, ilyen politikai öngyilkosságot követően mondjuk jogos feltételezés is volt. De sajnos Gyurcsány nem vész el, csak átalakul. Miután megalapította a DK-t, szinte mindenkinek evidens volt, hogy egy bizonyos határt nem tud majd a párja átlépni és nem veheti át a vezető ellenzéki szerepet ismét. Hát hatalmasat tévedtünk, az egészre az EU-s választások csúnyán rácáfoltak. (Ami egyrészt hatalmas égés az ellenzéktől és hatalmas teljesítmény Gyurcsány Ferenctől)

A mostani választások igazolták a mondást, hogy nem közvélemény kutatásokat kell nyerni, hanem választást. Minden elemző félremérte az ellenzéki pártokat. A Nézőpont becsülte a legpontosabban, de az ő méréseik is jócskán alábecsülték a DK-t és a Momentumot. Jól látható, hogy amelyik párt odatette magát a kampányban annak jöttek is az eredmények. De a hatalmas öröm a két fél részéről csak annak tudható be, hogy sikerült az ellenzéki szavazótábort újra osztaniuk.

 

Amennyiben csak a DK-t nézzük, mindenki arról beszél, hogy ismét Gyurcsány Ferenc lett az ellenzék vezető figurája, ami valamelyest igaz, de én inkább mással magyaráznám a mostani eredményeket és más következtetéseket vonnék le.

 

Úgy vélem nem elhanyagolható tényező a politikusok ismertsége és népszerűsége, mikor az eredményeket nézzük. Gyurcsány Ferencnél, mondjuk nem annyira a népszerűségről, mintsem az elutasítottságról kell beszélnünk. Évek óta toronymagasan a legelutasítottabb politikusunk egyértelműen a jó öreg Fletónk. Az emberek nem felejtenek, egyszerűen ennyi év után se lehet elhanyagolni azokat az apró kis botlásokat, mint az ország eladósítása, az állampolgárok szemkilövetése és még lehetne sorolni. Szegény Ferencünkön valahogy az „isiásza” sem segít, ami olyan kiemelkedő megnyilvánulásokat produkál, mint a „kígyózás” és a magas szintű matematikai műveletek fejben történő hihetetlen pontosságú elvégzése. (amúgy a nemzetközi porondon nem ő az egyetlen olyan vezető politikus, akinek komoly gondjai akadtak a számokkal, elég csak a dél-afrikai Jacob Zumaról készült pár videót megnézni.)

 

De akkor mi a titok? Teszi fel a költő a kérdést. Na hát ez az, senki se tudja, senki se érti és tátott szájjal állunk előtte, ő meg az utóbbit szépen kihasználja és beleteszi a 16%-ot. Ennyi év távlatából, amúgy elképesztő egy eset Gyurcsány Ferenc, mivel egy ilyen elbaszott karakterfejlődést, mint az övé, rég látott a világ. Először a fiatal, a politikán kívüli világban is sikeres, jó megjelenésű fiatal, majd nagy váltás után jön a nagy igazmondó, a bátor ember, aki beismeri, hogy mekkora kretén és ezért persze szeressük és éltessük, de sajnos az önkritikai csavar nem jön be. Ezt követően mások feladnák, de Ferenc nem. Ő valahogy szereti, ha az emberek utálják és jól esik neki újra és újra bebizonyítani, hogy mennyire inkompetens. Ezen ponton persze továbbra is megmaradt benne az a hit, hogy tényleges ellenfele lehet Orbán Viktornak és méltó riválisa maradt neki, amire sorozatosan sikerül neki rácáfolni, de kitartásból 5-ös. De ez biztos nem a politikai életben maradásának a titka.

 

Így máshol érdemes keresgélni. És ezen a ponton egy újabb területet emelnék ki, az európai politizálást. Hiszen ez a mozgatórugója az egész témának. Az EU-s választások. Viszont ez se hozza el az „átütő sikert”. Annyi egész biztosan elmondható, hogy véleménye legalább van a témában, nem úgy, mint a többieknek, akiknek a mostani kampánya egyenlő a 0-val. Büszkén kiállt az Egyesült Államok koncepcióval, még ha egy ordas nagy baromság is, úgy, hogy még a saját pártcsaládja se támogatja ezt a víziót és az egész kampány alatt égbekiáltó hazugságokat prezentált a választóinak. (Mondjuk a Momentumnak is sikerült telehazudni a kampányát és sikeresen megmutatni a szakértelem teljes hiányát.) Így összeségében az európai programja se magyarázza az eredményét.

 

És végsősoron nem tudom, hogy elkeseredésében vagy megvilágosodásában, de rájött az egyetlen járható útra. Próbált mindent, saját magát újra feltalálni (Fletó chatbot XD), a pártját a DK-t felfuttatni európai szinten, és akkor jött el a várva várt felismerés, hogy mivel van a gond: hát saját magával, Gyurcsány Ferenccel. Tett egy lépést hátra, és hozzá legközelebb álló és hozzá szorosan köthető embert előre tolta: Dobrev Klárát (Gyurcsánynét).

És a Gyurcsányné-dolog valahogy bejött. A felmérések szerint a legismertebb és a legnépszerűbb EP-listavezető valahogy Dobrev Klára lett. És ezzel sikerült felhozni magukat a legerősebb ellenzéki párt szerepébe.

 

DE! Ennek ellenére a Fidesz tovább erősödött, az ellenzékiek meg tovább hülyültek. A vágyvezérelt újságírók és politikusok, a továbbra is szégyenletes teljesítményüket győzelemként igyekeztek bemutatni és teljes mértékben próbálták tagadni a vereséget. A teljes ellenzék eljutott oda, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja úgy lett újra az ellenzék vezető alakja, hogy a pártelnök visszahúzódott, mert egyszerűen a saját választói is épphogy csak elviselik.

 

Szóval az egészet megvizsgálva én nem látom őszintén, hogy tényleg megerősödött volna az említett úriember és pártja. Az egész csak azzal magyarázható, hogy hatalmasat csalódtak az ellenzéki szavazók az eddigi pártokban, az Orbán Viktor iránt érzett utálatukat ki akarták élni valahol, amit a DK és a Momentum volt csak képes meglovagolni és egy intenzív kampányt összerakni, hogy ezeket az egyre gyengülő érzületeket mozgósítsak és szavazatokká alakítsák. Amennyiben megnézzük az ellenzéki szavazók tortája szűkülőben van és ezzel egyidőben az ellenzéki pártok száma is csökkeni látszik, így nem kell olyan nagy matek géniusznak lenni, mint Gyurcsány Ferenc, hogy lássuk, hogy mivel magyarázható a DK megerősödése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://friendlyfire.blog.hu/api/trackback/id/tr114880730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.06. 11:50:51

dilis flepkó a 2/3 biztosítéka
mindenképp felszínen kell tartani

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.06.06. 12:11:49

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

a három millió bizonytalan közül kell bevonzani egy milliót és mentek a levesbe

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.06.06. 12:15:49

a fidesz mi a faszomtól erősödött szerinted? az az 1,8 millió szavazó (akiknek legalább a felét puskával kergették be a végeken szavazni a fülkébe) lenne az a hatalmas tábor?

Buchhalter 2019.06.06. 12:16:43

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: amíg ilyen ellenzék van ,nem lesz váltás.Köszi,de szemkilövető Gyurcsányra nem fogok szavazni!

Mercel 2019.06.06. 12:28:28

gyurcsány kisbetűvel egy dologra jó, végletesen megosztani a magyar társadalom fidesztől szabadulni kívánó részét.
Egy gazember, egy nímand de sajnos az ellenzéki oldalon is elegendő idióta van aki bedől a "jóságos ferenc" képének.
gyurcsány egy olyan méreg ami árt a patkányoknak (fidesz) de olyan pokoli mellékhatásai vannak, hogy az ember (társadalom) meggondolja ilyen áron akar-e egyáltalán patkányt irtani.
Azzal tenné a legjobbat Magyarországgal, ha a lopott milliárdjaival eltakarodna anyjába.
De mivel született ripacsként kényszeres szereplésvágya van ez persze nem fog megtörténni.
orbán halála mellett ennek a ripacsnak a megdöglését is ki kell várnia Magyarországnak , ki kell bekkelni az ez után következő nagyon nehéz időszakot és akkor Talán lesz valamiféle remény.
Amíg ezek ketten életben vannak addig viszont a hazugságok és sötétség lesz az úr.

konrada 2019.06.06. 13:13:13

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "a három millió bizonytalan közül kell bevonzani egy milliót "
Gyurcsánnyal???
...no ez ezért elég "bátor" kívánság!;))

törppicur 2019.06.06. 13:15:41

nagy mágus a mi Ferink

Most épp főpolgármester jelölt szinten húz váratlant. DK megnevezte az igazit. Kálmán Olgát. És Feri lovagias is, ezt a bejelentést is átengedte a nejének.

Minden ballib bérretteg 2019.06.06. 13:17:55

Az MSZP a baloldali politizálás, kompromisszumok, megalkuvások, és szokásos, minden párt által használt politikai demagógia (gyűlölet / ijesztgetés / ígérgetés) eszközeivel él.

Gyurcsány és a DK a vegytiszta gyűlölködéssel operál. Mondhatni ő az anti-Orbán.
A DK sikere a ballib szavazók frusztrációjából és gyűlölni akarásából fakad, ezért másztak az MSZP-ből a DK-ba.

Szóval ennyi a történet. MSZP + DK számossága fikarcnyival se lett nagyobb. Most Gyurcsány vezeti őket, ami sokkal inkább probléma a számukra, mint áldás.

konrada 2019.06.06. 13:29:16

@törppicur:
...viszont ez a húzása megerősítheti azok gyanúját, akik szerint zorbánnál van Feri zárkájának a kulcsa.
Hiszen Kálmán Olga már a megjelenésével is idegesítő, és semmiképpen sem integráló személyiség.

Ha Fletóék komolyan neki állnak őt nyomni, akkor a nyugdíjas osztagai lazán meg is szavazzák az előválasztásokon, és ha ő a kihívó Tarlós ellenében, úgy zorbánéknak elég lesz csak egy kávét kérni, mert sokkal több gondjuk volna a se hal-se hús Karácsonnyal, akire azért még leszavaznának azon táboron kívüliek, akiknek elegük volt zorbánékból, de erre a libára nem.

nemecsekerno_007 2019.06.06. 13:44:07

Úgy látszik még mindig van igény a kommunista Apró-családra, demokrata csomagolásban...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.06.06. 14:29:20

Csak átfutottam az indexet és erre mit látok...A francba bloggertárs, lelőtted az egyik fiókban várakozó posztomat. Azt meg már el sem hiszem, hogy ugyanúgy a Trónok harcából választottál nyitó idézetet/mottót, mint én. Ejnye, de kellemetlen. Megyek kertészkedni, az majd lenyugtat. Szerencsére a posztod teljesen más síkon kapar, így majd feltámasztom az enyémet, ha eljön az ideje. Ha eljön. De akkor is szégyelld magad.

Andy73 2019.06.06. 14:33:54

Elég jó és részletes elemzés, de egy szempont kimaradt: a DK-szavazók alighanem a legharciasabbak, akár csak a vezérük. Ezért most is mind elmentek szavazni, akárcsak tavaly, az OGY-választáson, míg a többi párt szavazóinak egy része otthon maradt, ahogy az EP-választásokon általában. 40 %-os részvétel esetén sokkal jobb eredményt ér el ugyanannyi szavazó, mint 60 %-nál.
Ősszel nem valószínű, hogy hasonló eredményt érnek majd el, csak arra jók, hogy felaprózzde arra jók, hogy az ellenzéketés egy 10-15 %-os

Ménár Atya 2019.06.06. 15:47:30

Fletó szavazótábora , az agyatlan nyugger komcsi lény volt, most átpártolt hozzá a szociktól a maradék is.
A természetes halálozási ráta miatt nem lesz képes növelni a táborát, szó szerint kihalnak.
A bizonytalanok, nem szavaznak, senkire, főleg amíg nincs olyan katasztrófa,mint egy őszödi böszmeség, vagy egy válság.
Tehát erről álmodozni lehet, de értelmetlen.
Arányaiban a kormányoldal 52% a növekedés, a teljes ellenzéknél pedig csökkenő támogatottság,és némi átrendeződés történt.
Amíg fletó tolja a marhaságait, addig a fidesznek biztosított a kétharmad.
Fletó nem volt képes egy ciklust sem kitölteni, tehát alkalmatlan a posztra.
De jó szónok, a demens nyuggerek hallgatnak ennek a hazaáruló pojácának a szavára , és ez így jó is.
Szóval, fletó kell, hogy tudjuk miért nem szabad a fajtájukat hatalomra juttatni.

várúrfi 2019.06.06. 15:53:44

@konrada:
Ez a dr. fűegér nevű fickó egyszerre vak és bátor, mint a cigány lova.
Még inkább csökönyös, mint a szamár.
Az igavonók versenyén lóhosszal nyerne.

Bircanyíró 2019.06.06. 16:22:14

A fidesz-fanok (sőt a ballibek egy részre is) csupán arról feledkezeik meg, hogy a tények és az érzelmek igen gyakran nem fedik egymást. Gyurcsányt nem csupán a saját hülyesége tette tönkre, hanem egy rendkívül manipulatív, hosszan tartó, tudatos karaktergyilkosság! Ezt nem csak én állítom, maga Semjén Zsolt mesélte el egy nyilvános interjúban.
Aki ma látja, hogy a migránsozás és sorosozás nem több egy aljas, hazug és túltolt propagandakampánynál, annak látnia kell, hogy pontosan ugyanígy működött a "Gyurcsány a hibás", "Gyurcsány a szemkilövető" marketinghadjárat is. Goebbelstől tanulták a fiúk, hogy "ha elég sokat ismételgetsz egy hazugságot, igazsággá válik".

A történelem előbb utóbb egészen biztosan meg fogja állapítani, hogy 2006-ban a demokratikus magyar kormány ellen az akkori ellenzék szervezett puccsott hajtott végre, amikor előzetes szóbelei fenyegetést követően (Budapest lángolni fog!) szeptember 18-án „felháborodott tüntetők” felgyújtották a tévé székházát, a rákövetkező napokban, majd október 23-án pedig újra szétverték Budapest belvárosát, ótvar kempinget csináltak a Kossuth térből. Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy Gyurcsány népszerűsége nem ekkor esett mélypontjára, hanem az Alkotmánybíróság asszisztálásával kikényszerített alkotmányellenes népszavazás után (amikor a zemberek nemet mondtak a rájuk iszonyú teherként nehezedő 300 forintos vizitdíjra!) Mindennek az árát azóta is fizeti is Magyarország, ugyanis modernizáció helyett kapott egy „új” jobboldali identitást. Az Őszödön leleplezett szocialista hazugságnál sokkal komorabb hazugságot: Orbán Viktor gátlástalan jobboldali országlását!

Bircanyíró 2019.06.06. 16:28:15

Ha valaki netán hiányolná a konkrét hivatkozást, íme Semjén nyilatkozata: "Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez száz százalékosan sikerült. Nagyon nagyot hibázott, hogy ebbe a harcba belement." "Neki abból lett volna politikai haszna, ha Orbán Viktorral tud megmérkőzni. De nem ért el hozzá: mert ott voltunk mi, Navracsics Tibor és én" - mondta Semjén Zsolt.
(Magyar Narancs, 2010, január)

masszazsinfo.hu 2019.06.06. 16:36:21

Bocs, végigolvas valaki egy ilyen terjedelmes posztot?

Tangooo 2019.06.06. 16:36:47

Azért jó lesz, ha a hibbant otthon az asszony körmére néz, mert nagyon kezd önállósodni. Már saját főpolgármester-jelöltje van Kálmán Olga személyében. Csak az nem világos, hogy mint EP listavezető, vagy mi a túróként jelölte. Sitty-sutty, Feri hirtelen a DK lábtörlőjén találhatja magát, ha tovább engedi garázdálkodni pártja névadóját.

bekerült 2019.06.06. 16:46:35

Nahát ! Hogy mi mindent sikerült itt összehozni a tisztelt blogírónak ?

Kár, hogy már mind lejárt lemez, illetve lejárt hazugság !
A szerző majd meg szakad a kínjában, hogy megmagyarázzon dolgokat, csak arra nem válaszol, a szavazók mindezek tudtával szavaztak a DK-ra !

ben2 2019.06.06. 16:49:04

A megerősödése nem a DK-nak, hanem az MSZP kimúlásának köszönhető. A kb. 1 millió szavazónak - akik a 2010-es baloldali összeomlás után így vagy úgy a posztkommunista baloldal vonzáskörzetében maradt - egy része ezúttal a DK mellett kötött ki. Ennyi történt.
Ez lehet, hogy jó a DK-nak, de végzetes az ellenzéknek. A DK egy felülről korlátos, szélsőséges szekta és ha ők fújják a passzátszelet az ellenzék élén, akkor Orbánnak nincs más dolga, mint hátradőlni és élvezni a show-t. (Lásd breaking: Kálmán Olga)
Amíg a Fidesz tábor egyben marad és amíg az ellenzék nem tud a bizonytalanok köréből bővülni, addig Orbán leválthatatlan lesz.
Na most ha 2022-ben Fletó vs. Viktor lesz a felállás, akkor az ellenzék garantáltan nem fog bővülni, a Fidesz tábor meg garantáltan egyben marad.
Churchil annak idején megnyerte a háborút, de békeidőben elbukta a Britt Munkáspárttal szemben a választást. Vajon Hitlerrel szemben is elbukta volna? Na ugye.

ben2 2019.06.06. 17:03:15

@Bircanyíró:

Nézz utána a tényeknek.

1. Gyurcsány népszerűsége már pár hónappal a 2006-os választások után a mélypontra süllyedt, még bőven az öszödi lebukás előtt.

2. A TV székház felgyújtását és a Kossuth téri kempingelést nem a jelenlegi kormánypártok, hanem a nem olyan régen még ballib szövetséges jobbikos és gárdista ultrák csinálták.

3. Az akkori alkotmánybíróság tagjait az akkori parlament képviselői választották meg, amiben MSZP-SZDSZ többség volt, ezért az alkotmánybíróság legitimitását értelmetlen megkérdőjelezni. Azt, hogy mi az alkotmányellenes, az nem politikai vélemény kérdése, hanem pont az alkotmánybíróság dönti el.

4. Az akkor még SZDSZ-es Horn Gábor mondta ki a lényeget: az emberek nem a 300 forintról szavaztak, hanem elküldték Ferit a p..ba.

5. A Fletó féle fenenagy modernizáció alatt az ország _minden_ létező gazdasági mutatója romlott, bőven a válság kitörését megelőző időszakban is.

6. Ha valaki tudna mesélni a goebelsi karaktergyilkolásról, az Orbán Viktor. Kb. 1993 óta próbálja a baloldal minden létező módon lejáratni, néha sikeresen (1994, 2002) de többnyire sikertelenül (kb. az 2006 önkormányzati választások óta). Van viszont még egy apró részlet, ami úgy tűnik a karaktergyilkoláson túl nagyobb súllyal esik a latba: Gyurcsány elkúrta a kormányzást, Orbán meg nem.

rallus 2019.06.06. 17:22:58

Gyurcsány az anyósmama nélkül egy kalap szamócát sem érne és maradt volna egy piti, gátlástalan hőzöngő, ha nem nyúlnak alá az Aprók.
Ütemérzéke nulla, és ha most nem tanul meg Klára mögött lakatot tenni az arcocskájára, akkor még a legendás szakdolgozat is előkerülhet egy Apró fiókból.... Akkor aztán mehet a lecsóba, mert az egy szem Vadai nagyon kevés háttérnek...

Kelly és a szexi dög 2019.06.06. 17:37:42

Amíg Fletót távol tartja a kormányrúdtól, felőlem Orbán azt csinál, amit akar - a cél jelen esetben szentesíti az eszközt!
Elemi érdekünk az újabb 2/3!

ursus artos 2019.06.06. 17:55:02

@ben2: "Ha valaki tudna mesélni a goebelsi karaktergyilkolásról, az Orbán Viktor."
Hát, körülbelül ja. Komplett műsorok jöttek, jönnek létre ebből a célból: Heti hetes, Beszéljük meg! Hócipő...

2019.06.06. 19:26:54

Gyurcsány alatt a rendőrök kilőttek egypár szemet, ezért "szemkilövető"
OK
Orbán alatt a rendőrök agyonvertek egy kihallgatottat
Ezért Orbán nyílván agyonverető

Szalay Miklós 2019.06.06. 19:41:16

Az lehet, hogy a felszínen marad, de hogy miniszterelnök nem lesz belőle még egyszer, az is tuti.

+ Egy tömör és velős elemzése az EP választás utáni magyar helyzetnek, annak aki még nem látta:

egyvilag.hu/#politizal

illaim 2019.06.06. 19:45:55

A fidess SA csürhéje már blogot is írogat álnéven? LOL

Bircanyíró 2019.06.06. 20:24:46

@ben2: Csak röviden: valóban vannak olyan tények, amelyek a Gyurcsány-kormány ügyetlenkedését és kapkodását bizonyítják. DE! Az baloldali beton akadékoskodása mellett ebben az időszakban (konkrétan a 2002-es elvesztett választásoktól) olyan méretű ellenzéki destruktivitás volt az országban, ami normális, egészséges társadalmakban kiütötte volna a biztosítékot és kontraproduktív módon totál lejáratta volna az ilyen politikát űzőket. Orbán "zsenialitása" abban volt, hogy felismerte, hogy ennek a népnek igen tekintélyes része kifejezetten éhezik a gyűlölködésre, sőt a nemzeti érzelmeit is ennek és nem a nemzet előrehaladásának rendeli alá. Meglepődnél, ha vennéd a fáradságot és visszaolvasnád mindazt a vádaskodást, amit a fidesz 8 éven át az akkori kormányzatra öntött: 99%-ban ma pont azt csinálja a Fidesz, amit akkor hevesen, durván és gyakran igaztalanul kifogásolt.
Az "elkúrta" szlogen pedig nettó nem igaz: abban a nyolc évben messze nem csak rossz dolgok történtek, a gazdasági problémák jelentős részének a gyökerei 2002 előttre nyúlnak vissza (vagy Medgyessy ostoba válsztási ígéretéhez, amit nem mellesleg a Fidesz frakció is csont nélkül megszavazott!) És igen: példátlan, hogy Magyarországon olyan szintű a társadalom szűklátókörűsége, hogy a 2008-as pénzügyi világválság következményeit sikerült gyakorlatilag egyetlen ember nyakába varrni! (Ehhez persze a vérprofi fideszes hazugsággépezet is alaposan hozzájárult.)
Sajnos nagy az esélye, hogy ezzel a mentalitással a hívek azt is simán be fogják nyelni, hogy nem ők váltak jobboldali konzervatívokból, fasisztoid szélsőségessé, hanem az európai konzervatívok hódoltak be a Soros-féle liberális világösszeesküvőknel! Ej, a butaság és gyűlölködés együtt különösen rossz kombináció!

Graves 2019.06.06. 20:27:26

viktorról is lesz ilyen elemzés? A felcsúti hány éve rohad a parlament falai között? Lassan kihízza a feje!!

sírjatok 2019.06.06. 21:04:53

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "a fidesz mi a faszomtól erősödött szerinted? "

Mert jobb eredményt ért el, mint a legutóbbi EP választáson?

sírjatok 2019.06.06. 21:11:59

@Bircanyíró: "olyan méretű ellenzéki destruktivitás volt az országban, ami normális, egészséges társadalmakban kiütötte volna a biztosítékot és kontraproduktív módon totál lejáratta volna az ilyen politikát űzőket"

Na akkor tiszta szerencse, hogy 2010-ben az emberek leváltották az ellenzéket

" Orbán "zsenialitása" abban volt, hogy felismerte, hogy ennek a népnek igen tekintélyes része kifejezetten éhezik a gyűlölködésre,"

orbángeci, patkányok, csüngőhasú focista cigány, hordópüfölés, gipszfejrugdosás, stb, nevetséges vagy ezzel a sírással, hogy az orbán szítja a gyűlöletet, miközben a magadfajták minden második szava a "narancshívő fidessbirka", de csak ha udvariasak. Szánalom

" a gazdasági problémák jelentős részének a gyökerei 2002 előttre nyúlnak vissza "

csak 2002-ven még úgy volt, hogy 2005-6 körülre euró lesz, 2010-ben meg körberöhögtek már minden jóslatot erre vonatkozólag

" a 2008-as pénzügyi világválság következményeit sikerült gyakorlatilag egyetlen ember nyakába varrni! "

Mágikus, hogy a környező országok valahogy jobban állták ezt a válságot, ezt valószínűleg a tündérek vagy az ördögök csinálhatták, biztosan nem az ország vezetése volt a hibás

Szánalom ez a magyarázkodás, a büdös életben nem juttok többé hatalomra, és ez így van jól.

szepipiktor 2019.06.06. 21:32:21

Ha már gyujcsány...
Lassan 24 órás hír a dk-tól, hogy KO nevezik a főpolgi címre...
De az index és a blog.hu bérbloggerei mélek kussolnak.

morph on deer 2019.06.06. 21:36:29

“Te is pontosan tudod mi történt, kedves olvasó.“

Lófax, mama! - hogy egy klasszikust idézzek. Dehogy tudja.

A kedves olvasók döntő többsége a fidesz/kádéempé által kialakított képet ismeri, és esze ágában sincs a történet mélyére nézni!
Meg - ugye - miért is tenné? Mert az, hogy Semjén testvér büszkén mesélte még a tévében is, hogy az ő feladatuk Gyurcsány karaktergylkolása volt, és azt maradék nélkül teljesítették, igazán alig hagyott nyomot, míg az inkriminált szavakar, - “hazudtunk reggel, délben és este” - minden kétbites fideszes álmában is fújja.

- Mer’ hazudott a Fletó!
Mit is?

Ugyanis ez a részlet egy mondat része csupán abból a tirádából, melynek során Gyurcsány az altalajig (sárga föld?) lehordja az emeszpé választmányát, mivel szerinte tisztességtelenül viselkedtek a választókkal szemben, miközben érdemben nem csinálnak semmit, és neki ebből elege van!
Ott és akkor lecseszte az emeszpés elvtársakat, akik aztán nem bocsátottak meg neki.

Hibázott Gyurcsány? Hát persze, hogy hibázott!
Buknia kellett? Igen!

Csak éppen nem azért, és nem úgy, ahogyan aztán a Semjén féle tetveknek sikerült el-lehetetlenítenie.

Mindenesetre Gyurcsány nagyságrendekkel tisztességesebb ember, mint a fideszes “elit”, és ez az, ami lassacskán leszivárog a tompa agyakba is, ha tetszik, ha nem.

És nem kell a primitív duma, hogy bezzeg orbán direkt nem akarja, hogy Gyurcsány kikerüljön a képből, szó sincs róla!
Dtága jó viktorunk semminek sem örülne jobban, mint annak, ha Gyurcsányt lehetne vezetőszáron mitogatni a lelkes híveknek!

Csak éppen nem találnak rajta fogást!
Kellemetlen, de így van!
És ez lesz orbán veszte, már most szólok.

Azt pedig, hogy mi volt tíz éve, most teljesen felesleges felhozni, hoszen senki ne ugyanolyan ma, mint tíz éve.
Én se, te se, orbán se.

Na ennyit arról, hogy mit is tudnak az olvasók...

morph on deer 2019.06.06. 21:53:26

@sírjatok:
“Szánalom ez a magyarázkodás,”

Ja.
Szemben például orbán magyarázkodásával, hogy miért is nyalja annak a Webernek a talpát, aki - szerinte- megsértette Magyarországot!

Mert ez a magyarázkodás ugye rendjén való.
Tudomásom szerint Gyurcsányt még a büdös életben nem alázták le nemzetközi szinten úgy, ahogy ezt a felcsúti selejt focistát, meg a pártját!

Soha nem zárták ki, vagy függesztették fel egyetlen nemzetközi szervezetben sem!

Gyurcsány egyetlen rokona miatt ssm indult rljárás Magyarország ellen, amely 11 milliárd visszafizetését eredményezte volna!

Gyurcsány gyerekei szedtek fel annyi kultúrát otthon, hogy nem dobálnak el szaros pelenkát Európa szerte, soroljam?

Végezetül Gyurcsány sem nem fogadotf el senkitől (háziasított) rénszarvasvadászatra meghívást, sem nem utazott a csókosok magángépén meccset nézni, és anyja kőbányájából sem szedtek ki több milliárdos osztalékot az álkami megrendelések eredménye képpen!

Szóval nyugodtan acsarkodhatsz, még csak távolról hasonlító geciségeket sem tudsz felhozni, ami orbánnál mindennapos, akárhogyan is próbálkozol!

De próbálkozz nyugodtan tovább, mert az agyhalott orbánhitű zombik imádják mindazt a szemetet, amit összehordasz, a normális embereket meg úgysem érdekli!
Szóval további sok sikert!
:)))

törppicur 2019.06.06. 22:01:32

@morph on deer: lehet, az mszp-s elvtársak nem bocsátottak meg, de ami lófaxért tartották lélegeztetőgépen a bizalmatlansági szavazáson? Kiszúrásból? Velünk? vagy fletóval, vagy magukkal?

törppicur 2019.06.06. 22:01:35

@morph on deer: lehet, az mszp-s elvtársak nem bocsátottak meg, de ami lófaxért tartották lélegeztetőgépen a bizalmatlansági szavazáson? Kiszúrásból? Velünk? vagy fletóval, vagy magukkal?

morph on deer 2019.06.06. 22:02:07

@sírjatok:
“Mert jobb eredményt ért el, mint a legutóbbi EP választáson?”

És mert kb egymillióval kevesebben szavaztak rá, mint a parlamenti választásokon?
Csak neeeem?

Amúgy tényleg qrvára tarolnak az EP-ben...
Ja! Azóta fű sem nő.
Az egyetlen favorit az orbáni fidesz, mindenki rájuk figyel, de tényleg!

Hogy nehogy bármilyen tisztség közelébe kerülhessenek, azért!
Hogy orbán nehogy már bármire is rátehesse az enyves kezét, azért!
Ne röhögtess...

De remélem erre most igazán büszke vagy, ugye?

törppicur 2019.06.06. 22:06:07

@morph on deer: nem olyan nehéz ferinket imádni. Neked sikerült. Gratulálok.
De hogy ezt még megpróbálod megideologizálni, az nevetséges.
Szerinted mekkora csúszttásokat néztek el a kis drágádnak ahhoz, hogy az eu legszarabbja legyen simán, nem a négyzeten a a magyar gazdaság, amit később a pannonpuma megvéd a világválságtól. Ja nem sikerült

morph on deer 2019.06.06. 22:12:11

@törppicur:
“de ami lófaxért tartották lélegeztetőgépen a bizalmatlansági szavazáson? ”

Csudát! Hogy ő vigye el a balhét, azert.
Akkor még nem volt meg a koncepció, mit is kéne kezdeni.

A Fletó nem igazán illett bele az “ülünk a langyos vízben” elfondolású csapatba, mert mindig is túl izgága volt az elvtársak ízléséhez.
Ráadásul neki nem a mindennapi betevője függött a poziciójától, tehát nem görcsölt úgy, mint a többiek, mert - volna - kockáztatni.

Ez meg aztán végképp idegen volt a megélhetési-politikusi létbe belefeledkezett vezetőségnek.

Szerintem ott qrta igazán el, hogy azt hitte, lehet velük valamit is kezdeni.
Ez volt a legnagyobb hibái egyike.

morph on deer 2019.06.06. 22:25:02

@törppicur:
“nem olyan nehéz ferinket imádni.”

Te el vagy tévedve.
Én elsősorban azt nem állom, ha valakit nem azért utálnak/kárhoztatnak/ itélnek el, amiért VALÓBAN lehetne, hanem hazug hülyeségek alapján!

Gyurcsánynsk mint politikusnak épp elég van a rovásán, csak éppen nem az, amiért fideszes körökben ócsárolják!

Magánemberként viszont nagyságrendekkel tisztességesebb, mint orbán valaha is volt vagy lesz, és ez nálam számít.

A politikai teljesítményéről lehet vitatkozni, ha valaki akar, az egy másik kérdés!

Az viszont megint biztos, hogy ma sem te, sem én, sem Gyurcsány nem ugyanaz, mint tíz éve volt, és - horribile dictu - még orbán sem!

Szóval szerintem teljesen felesleges és indokolatkan a tizenévekkel ezelőtti Gyurcsánnyal riogatni, de tényleg.
Az orbánhitűek úgy is rettegnek tőle, ahogy Sorostól is, aki meg normális, az úgy is tudja, hogy hányadán áll.

Ezt bozonyígja az EP választás is, legyünk őszinték.

laci_52 2019.06.06. 23:33:13

Gyurcsány egy politikai kalandor, egy őszinte igaz szava nincs, minden nap, ameddig még a politika színterén van csak Orbánt erősíti. Ha így folytatja, '22-ben a Fidesz(lehet, hogy kétharmados!) sima győzelmét segíti elő.

Larrikin 2019.06.07. 05:15:22

@morph on deer:
"Gyurcsány [...] lehordja az emeszpé választmányát, mivel szerinte tisztességtelenül viselkedtek a választókkal szemben, miközben érdemben nem csinálnak semmit, és neki ebből elege van"
Ez nagyon cuki. A kormány feje Gyurcsány volt, nem az mszp választmánya, az elkúrás és hazudozás reggel délben meg este az ő irányítása mellett zajlott. Nem is hagyott efelől kétséget, amikor épp az önfényezéssel foglalkozott az őszödi beszédében, ld. pl. : "meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." Ez ugye nem úgy hangzik, mintha az elkövetőkhöz beszélne.

Larrikin 2019.06.07. 05:24:48

@morph on deer: "Ezt bozonyígja az EP választás is, legyünk őszinték."
Igaz. Gyurcsány szokásos logikája mentén értékelve elmondhatjuk, hogy 84% ellene szavazott. Méggyurcsányosabb logikával, a részvételi arányt is figyelembe véve, elmondhatjuk, hogy a választásra jogosultak 95%-ának nem tetszett.

A viccet félretéve, nem vonnék le az ep választás eredményéből messzemenő következtetéseket a dk-mszp párharc állására nézve, más átrendeződés meg nem nagyon történt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.06.07. 06:33:25

@morph on deer:
Azért illik a helyén kezelni ezt a dolgot.

Ha ez a történet pusztán arról szólna, hogy erkölcsi, morális, etikai, emberi vagy politikai, az ország állapotát érintő gazdasági szempontból Orbán vagy Gyurcsány rovásán van-e több, akkor mindkettőnek jutna ebből, és míg az egyik oldalon a Feri húzna/húzhatna be talán több sikert,( még 2006-al együtt is, amely miatt egyébként a világ bármely vezetője azonnal megbukott volna, mert az, hogy azonosító nélküli rendőrhordák fejmagasságban lövik a tömeget, nem tartozik bele a jogállami-rendőrszakmai működés elfogadott kereti közé) addig a másik oldalon a Viktor javára billenne a mérleg.

Nagyon kényes dolog ilyesmit megítélni és összehasonlítani, mert a 2008-as gazdasági válság egy teljesen erőtlen, rosszul funkcionáló, szinte tartalékok nélküli országot ütött agyon: ezt nem én mondom, hanem közgazdász szakemberek, és ők az egyik legrosszabb kormányzatnak ítélték meg gazdasági szempontból a 2002-2010 közötti időszakot, keresd ki az index cikket, most nem túrom fel a netet érte. A Bajnai teljesítményét viszont mindenki, még a viktor is kénytelen volt elismerni.

Persze igaz: Gyurcsánynak eleve sokkal nehezebb helyzetben kellett helyt állnia, (amely helyzetben őt, mint regnáló miniszterelnököt egyértelműen politikai felelősség terhelt) míg most a Viktornak áll a zászló, de azt sem lehet tőle elvitatni, hogy a tengernyi szarfolyam közepette, miközben a kiscsalád, a strómanok, az oligarchák és a kitartottak-politikai talpnyalók gazdagognak az adófizetők pénzén, látványosan több beruházás készül a Viktor regnálása alatt...és nem, ez nem feledteti a gazemberségeit. De attól még tény.

Abban, hogy Orbán Apánk kétharmaddal jutott hatalomra 2010-ben, egyértelműen és világosan az az elbaszott-véres-zűrzavaros-gazdaságilag öntökönszúrt 8 év volt a fő ok, és ebben a Feri kőkeményen benne van. Nem árt némi tárgyilagosság ezt vizsgálva. Ettől még le a kalappal előtte, hogy visszajött a szarból, és én meg is emeltem előtte is. (index2 címlapon van a poszt, nem olvasókat gyűjtök)

zordidok.blog.hu/2019/06/06/ogen_356

invalid user name 2019.06.07. 06:39:31

fletónak 7%-a van és ez a teteje. 16%-a Klárának van.

Cycmen 2019.06.07. 06:57:46

@invalid user name:" fletónak 7%-a van és ez a teteje. 16%-a Klárának van."

Ennyit jelent ha valaki nem Fletó!

rallus 2019.06.07. 07:19:38

@zord íjász:
1. 20002-ben M.O. még gazdaságilag erős volt.
2. Könnyű volt Bajnainak jól viselkedni, hiszen Irina Ivaschenko mellette állt és erősen figyelte a kezét...
3. Orbánnak könnyű dolga volt 2010-ben egy eladósodott, szétzilált országgal, feje felett az IMF-el és az azonnali hiteltörlesztéssel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 07:46:27

csak a szokásos, idióta Gyurcsány-fóbia. érvek nincsenek, a sok böfögést és szart, ami a postban szerepel, már ezerszer hallottuk. az ilyen Fidesz-bérenceknek köszönhetjük a kétharmadot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 08:01:05

@rallus: "20002-ben M.O. "

Melyik évben, micsoda?! Magyarországnak nincs olyan rövidítése, hogy "M.O.". Ti azért vagytok Fidióták, mert selejtes barmok vagytok. Még rendesen írni sem tudtok magyarul, nemhogy bármiről gondolkodni!

ami szabad 2019.06.07. 08:02:15

Két megosztó, beteg, állat. Az utóbbi 1,5 és tán a következő évtized meghatározó borzalma Magyarországon. Az egyik tartja hatalomban a másikat is, mint ellenpólus. Rémálom. Mehetne mind a kettő Grazba, és végre tényleg "felszabadulna" tán az ország, lehetne kicsit ELŐRE menni a köldök nézegetős, múltba révedő kleptokrácia és ligh diktatúra helyett. Jó lenne már!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 08:10:12

@rallus: Orbánnak könnyű dolga volt 2010 után egy világgazdasági prosperáció idején. Magyarország nem teljesít jobban, mint a környező országok, Orbán semmit nem adott hozzá Magyarország teljesítményéhez, hanem csak elvett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 08:11:10

@ami szabad: ti LMP-s idióták megbuktatok ezzel a baromsággal, amit 10 éve nyomtok. Tanulhatnátok már végre belőle, nem kér belőletek az ország!

Az Ellenálló 2019.06.07. 08:16:46

Micsoda hangulatkeltő cikk tele féligazságokkal. Akkor menj és szavazz valami kamupártra ami pár hónapon belül szétesik ha már ennyire okos vagy!

enrikokaruszo 2019.06.07. 08:24:48

gyé abban a beszédben elismerte, hogy a hatalom megtartása érdekében nem foglalkoztak azzal, merre megy a hajó,((nem csináltunk semmit), ez az a bűn, ami miatt kormányketékhez többet nem engedhetők, a többi emellett eltörpült, kimagyarázható lett volna...hogy pojáca. az ízlés kérdése, szerintem az, de van, akinek a cirkusz a művészetek csúcsa

Cycmen 2019.06.07. 08:26:57

@math0: "csak a szokásos, idióta Gyurcsány-fóbia."

Nem örülünk hogy kiengedte a hozzád hasonlókat a Lipótról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 08:28:19

Alapvetően a magyar politika választóvonala az urbánus-nép, nem a bal-jobb. S Gyurcsány kiválóan képviseli az urbánus vonalat,

rallus 2019.06.07. 09:05:32

@math0: Álmomban nem gondoltam, hogy magadtól rájössz a M.O. formában elrejtett alattomos célzás jelentésére!
Hiába no, a ballib oldal ereje az éberségben és az éleselméjűségben rejlik...

ben2 2019.06.07. 09:10:51

@Bircanyíró:

" olyan méretű ellenzéki destruktivitás volt az országban, ami normális, egészséges társadalmakban kiütötte volna a biztosítékot "

Kezdjük azzal, hogy ha az ellenzék képes egy kormányt az érdemi munkában akadályozni, akkor vagy a kormány mögött nincs valódi társadalmi támogatottság, vagy egyszerűen alkalmatlan a feladtára.

Amúgy meg olvass bele a 2010 óta megjelent bármelyik ellenzéki nyilatkozatba, parlamenti felszólalásba, publikációba, blogpostba, fórum hozzászólásba. Ha a destruktivitást keresed, na azokban megtalálod, jellemzően trágár acsarkodással előadva.
Ráadásul míg a 2002-2010 közötti időszakban a jobboldali ellenzéki megnyilakozások mögött volt valami következetesen képviselt koncepció, addig ma az ellenzék eljutott a mindent tagadunk, meg az ellenkezőjét is állapotig.

Szóval nehogy már azt a mérhetetlen dilettantizmust és ostobaságot, amit Gyurcsány a kormánya élén összetáncolt az akkori ellenzék nyakába vardd.

Az ominózus 2008-as népszavazást pl. miért tudta a Fidesz keresztülvinni?
Mert Gyurcsány a 2006-os vitában Orbán arcába kiabálta, hogy nem lesz vizitdíj és már magát a feltételezést is kikéri magának.
Aztán lett.
És az öszödi beszédből az is kiderült, hogy pontosan tudta, hogy lesz, csak hazudott éjjel és nappal. Mégsem lett az egésznek semmi következménye. A média mosdatta, a pártja megerősítette a pozíciójában, a tüntetőkbe belelövetett.
Na ezért szavazott 2008-ban a polgárok 80%-a Gyurcsány ellen és ezért főnyeremény Orbánnak a DK megerősödése, mert amíg Fletó tényező marad a magyar politikában, addig jó pár cikluson át garantált a Fidesz kétharmada.

enrikokaruszo 2019.06.07. 09:11:46

@MAXVAL bircaman közíró: aztán ezeket a halmazokat ki-ki a saját tetszése, tapasztalatai szerint tölti fel:)

ben2 2019.06.07. 09:16:23

@math0:

A 2002-2008-as időszakban - tehát a válság előtt, a világgazdaság a jelenleginél jobban prosperáló időszakában -, mely gazdasági mutatóink álltak jobban, mint most?

MACISAJT 2019.06.07. 09:39:43

Bár a judeobolsevizmus* és a fasizmus valamint a nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népírtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc) csupán nüansznyi különbségek voltak...
a kettős mérce jegyében míg utóbbiakat , vezetőiket, szerveiket és hangcsöveiket érdemeik elismerése mellett azonnal betiltották, felszámolták, nyomaikat sóval behintették, addig előbbiek mégis valahogy minden országban rendre átmenthették magukat immár"demokratikusan".

És bizony joggal juthat eszünkbe, hogyan is történhetett mindez.
És senki ne csodálkozzon hogy Magyarország ide jutott. Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után megtartották volna a "demokratikus" Völkischer Beobachtert vagy a Stürmert. De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses.
Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami munkást jelentett), a Népszabadságot pedig átjátszották saját maguknak " Szabad Sajtó"(muhaha) fedőnéven és máris mehetett a vircsaft mintha 45 évig mi sem történt volna.

Jelzem, az is jellemző hogy november 4-én lesz az évfordulója hogy 1956-ban csermanek kádár és apró klein antal konkrétan szovjet tankon rontott rá Szolnokról érkezve a fővárosra.
Utóbbi mint az országgyűlés elnöke pedig 1958-ban személyesen jelentette be az "örömhírt", Nagy Imréék felakasztását.(hogy kátránypapírba csavarva, szögesdróttal összekötözve, arccal lefelé "temették el" őket, mondjuk akkor ezzel nem dicsekedett, ez csak az exhumáláskor derült ki).
Pereputtya meg a zabrált szemlőhegyi villából dirigálja a "demokráciát", unokája meg brüsszelitának készül.
Hívei meg a Szabad Népért morzsolgatják könnyeiket.
Tiszta horror.

* szándékos utalás, a böszme a külföldi sajtóban zsidózta le(fel?) saját pereputtyát
index.hu/belfold/times3440/

MACISAJT 2019.06.07. 09:44:31

Félreértés ne essék, nekem pl. abszolút nincs ellenemre az apró klán újbóli térnyerése.
Olyan a böszme mint a lebutított vírus, csak ébren tartja az ország többségének immunrendszerét.
Egyszer még MSZP elnökké megválasztásakor egy indexes újságíró (spirk?)kitalálta/leírta egy soha meg nem nevezett fideszesre hivatkozva hogy azt mondta neki akkor hogy " Gyurcsány egy lottó ötös a Fidesznek".
Álmában nem gondolta volna spirk , mikor ezt a jofaságot kitalálta/leírta, hogy valóra válik, amolyan önbeteljesítő jóslatként...:)

Nézzük a böszme néhány tényleges érdemét.

1. Szétverte az MSZP-t, ráadásul olyan pénzügyi örökséget hagyott hátra (ott is) hogy azok most már a székházukat is eladták ...:)
2. kókája segítségével szétverte és megszüntette az SZDSZ-t ..:)
3.libaszakértő "gazdasági" minisztere segítségével szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva.
4. végül dk néven létrehozott egy alakulatot az apróantalli bolsevik hagyományok
"legnemesebb" , ám biológiai törvények miatt egyre fogyatkozó örököseinek.
5. nélküle a Fidesznek soha nem lett volna kétharmada.

Most őszintén: hát nem egy lottó ötös? :P

alöksz róz 2019.06.07. 09:47:20

@Minden ballib bérretteg: "A DK sikere a ballib szavazók frusztrációjából és gyűlölni akarásából fakad" - ez így van. pont.

alöksz róz 2019.06.07. 10:03:44

@Bircanyíró: "nem ők váltak jobboldali konzervatívokból, fasisztoid szélsőségessé, hanem az európai konzervatívok hódoltak be a Soros-féle liberális világösszeesküvőknel" - na de igaz lehet egyszerre mindkettő is...
"Az "elkúrta" szlogen pedig nettó nem igaz: abban a nyolc évben messze nem csak rossz dolgok történtek, a gazdasági problémák jelentős részének a gyökerei 2002 előttre nyúlnak vissza" - hát akkor soroljad, mik voltak azok a jó dolgok! nem sokat fogsz találni, és azok is eltörpülnek a szar mellett...
az viszont nem alaptalan, hogy a gazdasági problémák nagy részének gyökerei 2002 előttre nyúlnak vissza, 90-98 vagyis inkább 94-98 közé, amikor kiépítették a jelenlegi gazdasági rendszerünket.

cselaxi 2019.06.07. 10:18:17

"Az Országos Választási Bizottság egész nap tehetetlen volt, semmit sem tett a helyzet kezelésére. A szavazóköröknek 19 órakor kellett volna zárniuk, de úgy határoztak, hogy aki este 7 óra előtt beállt a sorba, az szavazhat. 19 óra előtt pár perccel az OVB úgy döntött, hogy a kampánycsendet meghosszabbítják, amíg az utolsó választó le nem adja a voksát. Mivel ez a döntés későn született, számos média nem értesült róla időben, és közölte az exit pollok eredményeit. A döntés nyilvánosságra kerülése után a média nagy része megszakította adását, és nem adott ki több adatot. Az interneten azonban egyre-másra jelentek meg a várható eredmények, mert közben az Országos Választási Iroda megkezdte az adatok feldolgozását. A káoszt fokozta az OVB tehetetlensége, döntésképtelensége. A kampánycsendet 22:15 után oldották fel, amikor számos szavazókörben még javában választottak — a voksolást a XI. kerületi Bocskai úti általános iskolában csak hajnali 1:15 körül fejezték be. Ezt a helyzetet a politikai elemzők és a politikusok is szégyenletesnek ítélték, többen személyes felelősségre vonást helyeztek kilátásba. Jóri András adatvédelmi biztos vizsgálatot indított az ügyben." Wikipédia

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.06.07. 10:36:22

@invalid user name: 500 ezer szavazatot kapott Klára is, az még a boldogsághoz kevés. Nigel Farage megnyerte a választást. Még az is kevés, hogy politikai tényező legyen. Az EP-választás ilyen. kilonem100.blog.hu/2019/06/04/korai_orom_gyurcsanyek_es_a_brexit-part

Világít a torony 2019.06.07. 10:52:36

Én vágom, hogy gyurcsányozni még mindig trendi ám azt nem, hogy gondolkodni miért nem trendi?
FerkeBötyár az egyetlen olyan ellenzékinek számító valaki, aki konzekvensen a legkeményebb Orbán ellenes álláspontot képvisel, aki a legkeményebben képviseli az általa valós vagy vélt európai értékeket. A parlamentben sem sikerült bedarálni a kis frakciójukat . Azt is értem, hogy nehéz tudomásul venni azt a tényt, hogy a DK sokkal innovatívabb , mint a többi parlamenti párt. Ennek köszönhetik az elmúlt hetek sikereit. Erre a nagy többség egy választ bír adni, "de a Gyurcsány", pedig tuti nem Gyurcsány az innováció fészke a DK-ban. A másik egyre sikeresebb párt a Momentum. Parlamenten kívüli, szintén sok új innovációt alkalmazó párt. Őket a hagyományos baloldal kezdi támadni suttogó propaganda alkalmazásával, miszerint Fekete-Győr a fiatal Orbánra emlékeztet. Sejthető, hogy lesz ez még durvább is, ahogy a Fidesszel kvaterkázó maszop a gödör mélyére süllyed. Az LMP-nek is szeva, a Jobbik is romokban. Itt az ideje felkészülni az ellenzéki oldalon a súlypontok eltolódására.
Persze ettől még lehet gyurcsányozni, mert az annyira trendi.....a gondolkodással szemben.

csorsza 2019.06.07. 11:18:40

@Bircanyíró: Hülyeség az elméleted. Mert 1. gyurcsán maga vallotta be, hogy elkúrta 2. Gyurcsány lövetett a tömegbe, nem más.
Tehát, ez nem karaktergyilkosság, csupán emlékeztetés a valóban megtörtént eseményekre.
De sok hülye már elfelejtette, úgy látom, és boldogan szaladt szavazni arra cuki Klárikára. Ja, nem is cuki.
Szóval, kell az emlékezet ápolása. Fontos.

Világít a torony 2019.06.07. 11:21:45

@MACISAJT: 1. Szétverte az MSZP-t, ráadásul olyan pénzügyi örökséget hagyott hátra (ott is) hogy azok most már a székházukat is eladták ...:)
A maszop akkoriban is a háttérben a Fidesszel üzletelő párt volt. Semmi értelme a Táncoslábút hibáztatni miatta.
2. kókája segítségével szétverte és megszüntette az SZDSZ-t ..:)
Ez sem igaz. A szadeszt nem Kóka verte szét, hanem az indokolatlan hatalom éhségük és, hogy fényévekre kerültek a liberális értékektől.
3.libaszakértő "gazdasági" minisztere segítségével szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva.
Komolyan írtad ezt az orbitális faßságot?
4. végül dk néven létrehozott egy alakulatot az apróantalli bolsevik hagyományok
"legnemesebb" , ám biológiai törvények miatt egyre fogyatkozó örököseinek.
Rámutatnál ezekre a gyakorolt bolsevik hagyományokra? Ha már a bolsevik hagyományoknál tartunk, miért nem nyilvános már a teljes ügynök akta? Kövér és titkosszolgálatának első dolga volt a Kenedi bizottságot eltakarítani a mágnesszalagok környékéről, hogy aztán 2017-ig ne is tudjon róla senki. Miért nem egy független kutató csoport folytatta a szalagok vizsgálatát? Mert Gyurcsány?
5. nélküle a Fidesznek soha nem lett volna kétharmada.
A Fidesznek az agyhalott, gondolkodásra képtelen horda biztosítja a 2/3-ot.

konrada 2019.06.07. 11:32:57

@morph on deer:
Jajajajj!

Gyurcsányt kakarktergyilkolászták!
Ezt a drága jó embert, aki aztán tényleg nem érdemelte azt meg, hiszen tőle az ilyesmi olyan messze áll!
...na jó, persze: ő találta ki a köteles beszéd terítését, a 23 millió románozást, na de neki lehet!;))

Ja és még:
"És mert kb egymillióval kevesebben szavaztak rá, mint a parlamenti választásokon?"

...azért mekkora mázli ez, mert így csak 4% ponttal verte a teljes ellenzéket mihazánkostul, kutyástul, munkáspártostul.
...mi lett volna, ha - miközben a teljes ellenzékre még kevesebben - kb egymillióval és még 3%-kal - szavaznak, és az egy millió a fidesznél mind szavazott volna??
;))

(Szvsz. ne erőltesd ezt az ökörséget, mert az emberek többsége - veled ellentétben - azért érti azt az elemi matematikát, ha 52-48 arány kevesebb szavazóval jön ki, mint a 49-51 arány, akkor az aránypár második tagja még kevesebbet takar...)

alöksz róz 2019.06.07. 12:14:49

@Világít a torony: "FerkeBötyár az egyetlen olyan ellenzékinek számító valaki, aki konzekvensen a legkeményebb Orbán ellenes álláspontot képvisel" - és akkor mi van? ez olyan nagy érdem szerinted így önmagában? ettől még nyugodtan lehet segg. ami meg már nem igazán érdem, lássuk be...

ez nem trendiség, hanem sajnos teljesen objektív, tényszerű megítélése ferenc testvérnek és tevékenységének

"Erre a nagy többség egy választ bír adni, "de a Gyurcsány", pedig tuti nem Gyurcsány az innováció fészke a DK-ban." - hát akkor szerinted ki?
ja tudom, valaki más. azt nem tudni, hogy ki, de biztos nem gyurcsány :D

ami szabad 2019.06.07. 13:06:08

@math0: Má' mé' kéne LMP-s nek, vagy bármi másnak lennem ahhoz, hogy úgy véljem, mind a kettő árt ennek az országnak? Gyurcsány tökéletesen alkalmas orbánt a hatalomban tartani, és fordítva. Lehet mutogatni a híveknek, hogy vagy ő vagy én. Tudom mi az igazán szomorú? Hogy mára orbán lett az ártékonyabb. Az más kérdés, hogy lenne -e gyurcsányak ereje / esze ahhoz, hogy a mára kiépült iszonyatosan erős intézményrendszerrel ne éljen vissza ő is, ha hatalomra kerül. Kíváncsi vagyok ugyan rá, de nem annyira, hogy ki akarjam próbálni.

Világít a torony 2019.06.07. 13:52:09

@alöksz róz: Jól megcáfoltad a mondanivalóm. Máshol is ilyen jól megy?
"...ez nem trendiség, hanem sajnos teljesen objektív, tényszerű megítélése ferenc testvérnek és tevékenységének..."
A választási eredmény szerencsére téged igazol.
Ja, nem.....

Lémusz 2019.06.07. 13:59:18

Tisztelt Blogíró!
Nagyon tetszett a cikke. Azt hiszem, hűen tükrözi azoknak a véleményét, akik nem mentek el szavazni. Talán lehetett volna kicsit több a kormánykritika, de csak azért, mert az ellenzéki oldalról így túlságosan kormánypártinak tűnhet a cikk. Ugyanakkor én érzékelem, hogy itt nem valaki pártolásáról, hanem az egész politikai közeg kritikájáról van szó, ahol jelen esetben Gyurcsány Ferencet állította a fókuszba.
A DK sikerében ugyanakkor szerintem nagy szerepe volt a kitűnő helyzetfelismerésüknek.
Előzmények:
1, A bevándorlással kapcsolatos kampány során Orbán Viktor felvetette, hogy az Európai Bizottságban dolgoznak az Európai Egyesült Államok létrehozásán. Később ezt minden illetékes helyről cáfolták, és egy afféle filozófiai elmélkedés szintjére helyezték a felvetést. Aminek jelen pillanatban még sem az államformája és a döntési mechanizmusai sem tisztázottak.
2, A Jobbik kampányának egy olyan kezdeményezés volt a középpontjában, amely szerint az EU-n belül egységesítsék a minimálbért. Ez egyrészről egy teljesen egyértelmű és jogos óhaja a munkavállalóknak, másrészről nem nagyon van realitása. A Jobbik kezdeményezéséhez itthon nem tudom hányan csatlakoztak, de az uniós döntéshozó testületeken sem lenne egyszerű keresztülverni. Ennek ráadásul költségvonzatai is volnának
Gyurcsány Ferenc néhány éve az Orbán kormányt figyelmeztette, hogy a minimálbér emelése gazdasági összeomláshoz fog vezetni. Ez a jóslat akkor nem jött be. Tanult is az esetből és most Dobrev Klára javasol EU-s szintű béreket, nyugdíjakat és segélyeket, és hogy az egész ne tűnjön olyan „Nem lesz gázáremelés” szerű „politikai ígéret”-nek, - ami ugye csak azt a célt szolgálja, hogy szavazatokat nyerjenek vele, de a betartása nem kötelező – az egészet egy Európai Egyesült Államokon belül kívánja megvalósítani.
Hát nem zseniálisan használta ki a DK más pártok promócióját, hogy a befutó előtt saját népszerűségét növelje. Az egész ráadásul egy megfoghatatlan dologra épül, amiből vagy lesz valami, vagy nem. Ha nem lesz, akkor sem keveredik ellentmondásba magával, hiszen Ő csak azt ígérte, hogy képviselni fogja az ügyet Brüsszelben.

alöksz róz 2019.06.07. 15:31:59

@Világít a torony: "A választási eredmény szerencsére téged igazol.
Ja, nem....." - hát téged biztos nem, nagyeszű...
mi köze a választási eredménynek ferenc testvér teljesítményének objektív megítéléséhez? ja, pont semmi.
és mi köze a választási eredménynek ahhoz, hogy ki az innováció fészke a pártodban? ja, ahhoz is pont semmi.

"Jól megcáfoltad a mondanivalóm. Máshol is ilyen jól megy?" - nem alkottam nagyot, az igaz, de még így is egyértelműen jobban teljesítek nálad...
de hát ez még nem nagy dolog, ezt a komoly indokolást elnézve egy alsó tagozatos is képes lenne rá hogy téged lealázzon

Világít a torony 2019.06.07. 16:01:00

Nyugodj meg, egy gilisztához képest tényleg jobban teljesítesz.
De nem sokkal....

alöksz róz 2019.06.07. 18:30:20

és láthatjuk, hogy veled szemben ez is bőven elég...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:50:07

@rallus: "20002-ben M.O. "

Melyik évben, micsoda?! Magyarországnak nincs olyan rövidítése, hogy "M.O.". Ti azért vagytok Fidióták, mert selejtes barmok vagytok. Még rendesen írni sem tudtok magyarul, nemhogy bármiről gondolkodni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:53:23

@ami szabad: tipikus LMP-s vélemény. a lényeg, hogy idióta, bukott vélemény, nem az, hogy konkrétan lmp-s vagy-e. szavazhatott volna 90% az LMP-re, és akkor Gyurcsány és Orbán is bukna, de úgy látszik, te idióta, hogy az országnak csak olyan 2%-a ért egyet veled.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:55:30

@Világít a torony: " szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva."

ne mán, tényleg, Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy ne szavazzanak az lmp-re? ez ahhoz hasonló, mint akik azt hiszik, hogy Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy ne szavazzanak a Fideszre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:56:01

@Világít a torony: " szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva."

ne mán, tényleg, Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy ne szavazzanak az lmp-re? ez ahhoz hasonló, mint akik azt hiszik, hogy Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy szavazzanak a Fideszre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:56:51

@Világít a torony: @Világít a torony: " szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva."

ne mán, tényleg, Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy ne szavazzanak az lmp-re? ez ahhoz hasonló, mint akik azt hiszik, hogy Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy szavazzanak a Fideszre. ami ugye az 5-ös pontod.

nagyon elmebeteg kretén vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:57:41

@csorsza: "Gyurcsány lövetett a tömegbe,"

Orbán lövetett a tömegbe Röszkénél.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 19:59:06

@A kiló nem százat jelent.: "500 ezer szavazatot kapott Klára is, az még a boldogsághoz kevés. "

több, mint amennyit te kaptál. vagy a pártod, hacsak nem vagy FIdióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 20:00:33

@MACISAJT: " szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva."

ne mán, tényleg, Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy ne szavazzanak az lmp-re? ez ahhoz hasonló, mint akik azt hiszik, hogy Gyurcsány ott állt minden szavazó mögött pisztollyal, és kényszerítette őket, hogy szavazzanak a Fideszre. ami ugye az 5-ös pontod.

nagyon elmebeteg kretén vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 20:01:55

@MACISAJT: "Gyurcsány egy lottó ötös a Fidesznek"

ja, 2006-ban is az volt. hogy szétbaszta a csuti gecit a vitában!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 20:09:56

@ben2: 2002-2008-ban nem volt propserálóbb időszak, és Orbánék ezermilliárd forintnyi EU-támogatásokat tudnak ellopni. ennek ellenére nőtt annyira a minimálbér, a GDP, meg minden, mint most.

tudom, hogy fingod nincs semmiről, meg idióta vagy, de nem kell reklámozni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 20:12:34

@Cycmen: @Cycmen: Nem örülünk hogy kiengedték a hozzád hasonlókat a Lipótról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.06.07. 20:13:27

@Cycmen: @Cycmen: Nem örülünk, hogy kiengedték a hozzád hasonlókat a Lipótról.

Volt egy vesszőhiba a mondatodban, te elmebeteg!

Cycmen 2019.06.08. 07:06:31

@math0:
"Volt egy vesszőhiba a mondatodban, te elmebeteg!"

Igen tudom, nem nyomtam le tövig a torkodon a vesszőmet, hogy megfulladj.

Világít a torony 2019.06.09. 00:36:19

Nem, ostoba jószág. Az anyázás csak arra vonatkozott, hogy az agyatlan, de legalább írástudatlan fiát emberek közé engedte. Valószínűleg veled is ez a helyzet. Miért nem a családotokban vívjátok meg ezeket a csatákat?

Cycmen 2019.06.09. 06:16:13

@rabelais: ": ennyit tudnak az idióta nácik, ha összeomolnak. nettó anyázáson túl semmire nem futja."

Ez nem "futja" kérdése, ezt érdemlitek és amúgy is szeretem hergelni az ilyen idegroncsokat.
süti beállítások módosítása